Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

Boijmans Hillevliet

Projecten


10 Oct 2022-28 Sep 2023
‘Are we safe now?’, Naomi King. Locatie: Boijmans Hillevliet, Rotterdam

Onlangs bevestigd aan de gevel van Boijmans Hillevliet: ‘Toekomst’ door Lars Breuer onderdeel van het Covid_19 project ‘Are we safe now?’. ‘Toekomst’ is één van de zes doeken die beschilderd zijn op XL locatie Van Nelle Fabriek tijdens de recente pandemie.

De doeken zijn bij Boijmans Hillevliet onderdeel geworden van een curatorenproject waarbij studenten van de Startacademie (een samenwerking met Zadkine College) betrokken zijn.

Bekijk het gerelateerde artikel:
> murals-inc.com/projecten/are-we-safe-now

‘TOEKOMST’, LARS BREUER (2021), 800 X 400 CM ACRYL OP DOEK. PHOTO: INDRA GLEIZDE

Lars Breuer werkt regelmatig met een zelfontworpen rastervormige cursieve typografie. Voor het project ‘Are We Safe Now?’ koos hij het Nederlandse woord TOEKOMST. De zwart wit letters zijn in twee gelijke delen weergegeven. De ritmische en dynamische compositie wisselt tussen de semantiek van het woord en de kwaliteit van een abstract patroon. Het woord TOEKOMST kan worden beschouwd als een onafhankelijk en neutraal statement of als een wanhopige en noodzakelijke schreeuw. Misschien kunnen de delen ook gelezen worden als stekende naalden of een explosie van onderaf. De bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen interpretatie te volgen.

‘Toekomst’, Lars Breuer, Boijmans Hillevliet. Foto: Wendy Varela
‘Toekomst’, Lars Breuer, Boijmans Hillevliet. Foto: Wendy Varela
Bijwerken ‘Toekomst’
door studenten startacademie Boijmans Hillevliet