Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

‘Tiny Murals’

Projecten


1 Jan 2019-28 Sep 2023
‘Tiny Murals’, Andrea Radai. Locatie: Zaaiersweg, Amsterdam

Private opdracht voor een muurschildering door Andrea Radai

Murals Inc. werd benaderd met het verzoek te adviseren over de aankoop van een muurschildering in een woonhuis. Na bezoek en een gesprek waarbij verschillende opties werden doorlopen, heeft de eigenaresse van het woonhuis uiteindelijk gekozen voor twee muurschilderingen van Andrea Radai.

Andrea Radai (1964, Boedapest, Hongarije) maakt tiny murals met olieverf. Deze prachtige miniaturen van 6 x 8 cm, zijn gebaseerd op found footage afbeeldingen. Deze afbeeldingen kunnen ook uit het fotoarchief van de opdrachtgever gedestileerd worden. Echter, Andrea Radai maakt zelf haar keuze uit het archief, daar zij geraakt moet worden door de sfeer, de inhoud en de onderliggende emoties. Zij vertaald het geselecteerde materiaal naar een olieverfschildering op muur, waarbij de keuze van de locatie nooit zomaar vanzelfsprekend is. Kleine verborgen parels. Niet opzichtig aanwezig maar op het moment dat je ze ontdekt, vullen ze de gehele ruimte.

De eigenaresse van het pand was buitengewoon gecharmeerd van de twee taferelen uit haar jeugd waarbij oude foto’s opnieuw leven zijn ingeblazen.

‘Tiny Mural’, Andrea Radai (2019), 6 x 8 cm, Zaaiersweg, Amsterdam
‘Tiny Mural’, Andrea Radai (2019), 6 x 8 cm, Zaaiersweg, Amsterdam