'Wall 636', André Smits/ARTISTINTHEWORLD 2018

5 Apr 2018-21 Oct 2021
'Wall 636', André Smits/ARTISTINTHEWORLD 2018

'Wall 636', André Smits, ARTISTINTHEWORLD 2018

Het idee voor 'Wall 636' is in de loop der jaren ontstaan. Elke keer als André zijn haar liet knippen bij zijn kapper Monti in de Gouvernestraat, ging het gesprek over de muur direct naast de kapperszaak, er moest iets gebeuren. Vele rebelse plannen passeerden de revue, maar toen gebouw Den Held een nieuwe eigenaar kreeg, was één telefoontje genoeg om Egbert, van VIOS Vastgoed, ervan te overtuigen dat deze muur uitermate geschikt is voor een muurschildering.

Never Ending Art Trip / 4198 foto's / 2008 - 2018

Rotterdam is het startpunt van de Artist In The World serie. Het idee voor deze reis ontstond tijdens een Artist in Residence in Kunst & Complex. De allereerste foto werd gemaakt op 8 mei 2008, in de studio van Stephan Gross, de rest is geschiedenis. Omdat André dit jaar 10 jaar onderweg was, wilde hij alle namen van kunstenaars en anderen die hij gefotografeerd heeft op hun rug laten zien, als een ode aan de stad Rotterdam, in zijn onmiskenbare idioom op deze centrale wand van 10 x 5 meter.

 

Locatie: Gouvernestraat building Den Held

Wall 636 is generously supported by:
 
SW Weide, Marieke van der Lippe, Marjolijn van der Assem, Lisa Couwenbergh, Kuin Heuff, Leonard van Rhijn, Anton Vrede, Anuli Croon, Jenna Tas, Raoul Deleo, Ron van der Ende, Katrijn Verstegen, Luuk Smits, Schilte&Portielje, Duotuin Tom Mosman & Margriet Essink, Efrat Zehavi, Joannes Hoes, Marcel Prins, Berry Koedam RAM-ART, Stichting Toonzaal, JMF Grevelink, LM Heuts, A Weinberg, WvDulmen, MC Wolzak, Yvonne van de Griendt, Piet van Wijngaarden, Woody van Amen, Montie Middelkoop, Maja Zomer, Anne Ramsair, HGAM De Bont, Inge van Haastert, Wim Gijzen, ML Goossen, Iris Cornelis, Mia van der Burg, Hans Withoos, JME van Dongen, Margi Geerlinks, M de Reuver, Ditty Ketting, Odrada Burghoorn, Marianne Fontein, Ton van Os, MA van Rijn, DG van der Meer, DP de Graaf, M de Jongh van Dael, BF Isings, Han Goan Lim, HM Middelkoop, Ralph van Meijgaard.