Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

‘Wall 636’

Projecten


5 Apr 2018-22 Nov 2023
‘Wall 636’, André Smits / Artist In The World. Locatie: Gouvernestraat, Rotterdam

Het idee voor ‘Wall 636’ is in de loop der jaren ontstaan. Elke keer als André zijn haar liet knippen bij zijn kapper Monti in de Gouvernestraat, ging het gesprek over de muur direct naast de kapperszaak, er moest iets gebeuren. Vele rebelse plannen passeerden de revue, maar toen gebouw Den Held een nieuwe eigenaar kreeg, was één telefoontje genoeg om Egbert, van VIOS Vastgoed, ervan te overtuigen dat deze muur uitermate geschikt is voor een muurschildering.

Never Ending Art Trip / 4198 foto's / 2008-2018

Rotterdam is het startpunt van de Artist In The World serie. Het idee voor deze reis ontstond tijdens een Artist in Residence in Kunst & Complex. De allereerste foto van een kunstenaar op de rug gefotografeerd binnen de context van zijn / haar werkruimte werd gemaakt op 8 mei 2008, in de studio van Stephan Gross. Omdat André dit jaar 10 jaar onderweg was, wilde hij alle namen van kunstenaars en anderen binnen de kunstwereld die hij gefotografeerd heeft alleen in Rotterdam weergeven op de muur. Het zijn 636 namen. In zijn onmiskenbare idioom op deze centrale muur van 10 x 5 meter heeft hij een ode gebracht aan het rijk geschakeerd kunstenaarsaanbod van Rotterdam.

Locatie: Gouvernestraat building Den Held

‘Wall 636’ is generously supported by: SW Weide, Marieke van der Lippe, Marjolijn van der Assem, Lisa Couwenbergh, Kuin Heuff, Leonard van Rhijn, Anton Vrede, Anuli Croon, Jenna Tas, Raoul Deleo, Ron van der Ende, Katrijn Verstegen, Luuk Smits, Schilte & Portielje, Duotuin Tom Mosman & Margriet Essink, Efrat Zehavi, Joannes Hoes, Marcel Prins, Berry Koedam RAM-ART, Stichting Toonzaal, JMF Grevelink, LM Heuts, A Weinberg, WvDulmen, MC Wolzak, Yvonne van de Griendt, Piet van Wijngaarden, Woody van Amen, Montie Middelkoop, Maja Zomer, Anne Ramsair, HGAM De Bont, Inge van Haastert, Wim Gijzen, ML Goossen, Iris Cornelis, Mia van der Burg, Hans Withoos, JME van Dongen, Margi Geerlinks, M de Reuver, Ditty Ketting, Odrada Burghoorn, Marianne Fontein, Ton van Os, MA van Rijn, DG van der Meer, DP de Graaf, M de Jongh van Dael, BF Isings, Han Goan Lim, HM Middelkoop, Ralph van Meijgaard.

‘Wall 636’, André Smits / Artist In The World (2018)
‘Wall 636’, André Smits / Artist In The World (2018)
‘Wall 636’ in wording
Flyer

Partners