'Progressie op het Helderheidplein'

21 Mar-22 May 2022
'Progressie op het Helderheidplein'; #01: 'Melk & Honing', @hannavanleeuwen, @mrjoax, @critr.nl, @crysiz, @itsme_oner @killerwithab, @wat_kleins, @dilk. Locatie: Helderheidplein, Feijenoord

'Progressie op het Helderheidplein'

 

Op 350 meter van Murals Inc. (office) in een zijstraat van de Piekstraat op Feijenoord bevindt zich het Helderheidplein. Het plein is vernoemd naar de in 2004 overleden rapper Breyten Muskiet / H.E.L.D.E.R.H.E.I.D*

Het plein omvat een parkje met daarachter een sportveld. Het sportveld wordt deels omringd door twee grote muren waarvan 1 de kopse gevel is van het gebouw van Hunter Douglas. Op de muur van 40 x 5 meter zal onder supervisie van Murals Inc. om de 4 maanden op een basis van een samenwerking tussen  kunstenaars, straat artiesten en graffiti schrijvers een muurschildering onstaan onder de extensieve titel: 'Progressie op het Helderheidplein'.

 

#01: 'Melk & Honing'

De eerste editie heeft als titel: 'Melk & Honing', en komt uit een rap tekst van Helderheid. Deze titel is het vertrekpunt van een reis die begint bij taal en eindigt met beeld.

Elias / Surch en Murals Inc. dragen graffiti-schrijvers, straat artiesten en beeldend kunstenaars aan. Gezamenlijk gaan zij betekenis geven aan de titel 'Melk & Honing' op de muur van 200 m2.

Deelnemers: @hannavanleeuwen, @mrjoax, @critr.nl, @crysiz, @itsme_oner @killerwithab, @wat_kleins, @dilk

 

*Breyten Muskiet / H.E.L.D.E.R.H.E.I.D werd omgeschreven als een rauwe rapper met poëtische en filosofische teksten, geschreven vanuit zijn straatvisie. Ook stond Helderheid bekend om zijn MC-battles en improvisatieraps. De naam Helderheid verwijst naar de zin ‘Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid’ die voorkomt in een van Helderheids rapteksten.

 

'Milk & Honey'

Aan editie #01: 'Milk & Honey' hebben meegedaan:

 

@hannavanleeuwen, @mrjoax, @critr.nl, @crysiz, @itsme_oner @killerwithab, @wat_kleins, @dilk

 

Letterlijk, metaforisch, één verhaal of gefragmenteerd 'Milk & Honey' is multi-interpretabel

'Milk & Honey' komt uit een rap tekst van rapper Helderheid, het plan was dat straatartiesten, graffitischrijvers en kunstenaars gezamelijk de achterliggende betekenis van deze twee woorden zouden verbeelden en zouden reageren op elkaars aandeel. Dat hoefde niet letterlijk...maar de honing druipt ervanaf, de bijen doen hun werk, melk stroomt en de bloemen bloeien, het is lente!

ready for #01
Uitnodiging zondag 15 mei, 2022

Partners