'Progressie op het Helderheidplein'

24 Jan-31 Mar 2022
'Progressie op het Helderheidplein'; #01: 'Melk & Honing', Locatie: Helderheidplein

'Progressie op het Helderheidplein'

 

Op 150 meter van Murals Inc. (office) in een zijstraat van de Piekstraat op Feijenoord bevindt zich het Helderheidplein. Het plein is vernoemd naar de in 2004 overleden rapper Breyten Muskiet / H.E.L.D.E.R.H.E.I.D*

Het plein omvat een parkje met daarachter een sportveld. Het sportveld wordt deels omringd door twee grote muren waarvan 1 de kopse gevel is van het gebouw van Hunter Douglas. Op de muur van 56 x 6 meter zal onder supervisie van Murals Inc. om de 3 maanden op een basis van een samenwerking tussen  kunstenaars, straat artiesten en graffiti schrijvers een muurschildering onstaan onder de extensieve titel: 'Progressie op het Helderheidplein'.

 

#01: 'Melk & Honing'

Uitgangspunt zijn fragmenten uit de teksten van rapper Helderheid. De eerste editie heeft als titel: 'Melk & Honing'. 

 

*Breyten Muskiet / H.E.L.D.E.R.H.E.I.D werd omgeschreven als een rauwe rapper met poëtische en filosofische teksten, geschreven vanuit zijn straatvisie. Ook stond Helderheid bekend om zijn MC-battles en improvisatieraps. De naam Helderheid verwijst naar de zin ‘Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid’ die voorkomt in een van Helderheids rapteksten.