Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

Murals Inc. Machine Painting Show II

Projecten


22 Feb-19 Mar 2023
Murals Inc. Machine Painting Show II (MMPS II)

Murals Inc. Machine Painting Show II (MMPS II)

 

De Machine Painting Show bij Murals Inc. op de Piekstraat zal een aantal kunstenaars tonen die gebruik maken van machinale en analoge tools, paint-installaties en graffiti drones. De paint performances worden ruim van te voren aangekondigd. De resultaten blijven zichtbaar gedurende de periode ‘Zomer op Zuid’, de maanden juni, july en augustus.

artwork : Germain Prévost / IPIN photo : Patrice Poch / Teenage Kicks Biennale 2021
Germain Prévost / IPIN photo : Patrice Poch / Teenage Kicks Biennale 2021

Germain Prévost / IPIN

Daan Botlek, UNPRACTICAL PAINTING DEVICES
Daan Botlek, UNPRACTICAL PAINTING DEVICES
Daan Botlek, UNPRACTICAL PAINTING DEVICES
Resultaat
Resultaat
Resultaat

Daan Botlek 

 

“Daan Botlek (Vlaardingen, 1977) studeerde Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij is bekend van zijn grote muurschilderingen in zowel Rotterdam als het buitenland, van Leipzig tot Bangkok. Ook werkt hij regelmatig aan illustratie-opdrachten voor o.a. Wired en Nike. Hij heeft een geheel eigen oeuvre ontwikkeld en daarmee wereldwijd een groot publiek aan zich weten te binden. In zijn werk doet hij verslag van een universum waarin mensfiguren spelen met de regels van geometrie en de wetten van natuurkunde.”

Sinds enige tijd experimenteert Botlek met schildertools die hij zelf vervaardigd. Tijdens onze volgende tentoonstelling ‘Murals Inc. Machine Painting Show II’, zal Daan deze tools inzetten om experimentele muurschilderingen tot stand te brengen.