Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

‘Incubate’

Projecten


17 May-30 Jun 2022
Incubate – ‘Tunneling’, Studenten: Amy Mansveld, Mas Koenders, Max Koetzier, Sanne Tamerus en Bastiaan ten Hoorn. Locatie: Murals Inc. (office), Rotterdam

In het kader van Incubate, ontvangt Murals Inc. tot eind juni Amy Mansveld, Mas Koenders, Max Koetzier, Sanne Tamerus en Bastiaan ten Hoorn die zich gaan inzetten de tentoonstelling ‘Tunneling’ onder de aandacht te brengen van specifieke doelgroepen. Op deze pagina zullen zij verslag doen van hun bevindingen middels beeld en tekst.

Incubate

HKU heeft Incubate opgezet als leer-/werktraject voor de tweedejaarsstudenten van de studie Kunst en Economie. Dit houdt in dat de studenten de mogelijkheid krijgen om binnen 20 weken een project af te ronden en hiermee hun ondernemerscompetenties te ontwikkelen. Denk hierbij aan doorzettingsvermogen, creativiteit, prestatiegerichtheid, strategisch vermogen en flexibiliteit. Allemaal vaardigheden die ultiem op de proef gesteld worden in de praktijk. De projecten kunnen verschillen van het aandragen van een eigen opdracht tot het starten van een eigen onderneming of het werken voor een opdrachtgever. Door middel van begeleidende lessen en coaching gesprekken zullen de studenten leren hoe zij een project tot een goed einde moeten brengen. We streven ernaar om met Incubate het gat tussen de studie en het werkveld te verkleinen.

Honderdvijftig tweedejaars studenten Kunst en Economie zetten in 30 multidisciplinaire teams hun creatieve, economische en organisatorische vaardigheden in voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Wie 

In april 2022 start Incubate. Incubate is een onderwijsmodule voor tweedejaars studenten van Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht. Na meerdere fictieve of thematische projecten in eerdere semesters kunnen de studenten nu echt aan de slag in het werkveld. 

Studenten kiezen een project van een opdrachtgever, schrijven een motivatiebrief aan de opleiding, worden door docenten ingedeeld, vormen een team en gaan vervolgens acht weken lang werken aan de opdracht van een externe opdrachtgever onder begeleiding van een coach en een intervisor. 

Waarom 

De HKU-slogan is de ‘nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen’. Met het programma Incubate verbinden we de creatieve kracht van studententeams aan allerlei opdrachten in het culturele veld. Hierbij werken we op een toekomstgerichte manier met u samen aan uw organisatie, doorontwikkeling van uw cultureel aanbod, actuele vraagstukken uit uw organisatie, enzovoort. Daarnaast krijgen de cultuurmanagers, ondernemers en verbinders van de toekomst de kans om hun kennis binnen een praktijkscenario verder te ontwikkelen.

Op dinsdag 17 mei kwam het ´Incubate´ projectteam weer tezamen bij Murals Inc. (office). Ze kwamen langs om hun projectplan voor de komende week te schrijven. Daarnaast heeft het team ook een lekker gesprek met Marleen gehad. Die het groepje overigens ook voorzag van een uitgebreide lunch (het heeft gesmaakt). Het was een productieve dag en er zijn plannen gemaakt over dingen zoals content-shoots, persbenadering en merchandising. We zaten vandaag met zijn vieren aan een vergadertafel waar Poetin jaloers op zou zijn. Max kon er helaas niet bij zijn, hij was nog op vakantie. De volgende keer is hij er, drie tinten bruiner, wel weer bij.

Projectteam voor muurschildering van Kim van Norren