Incubate

17 May-30 Jun 2022
Incubate / 'Tunneling', Studenten: Amy Mansveld, Mas Koenders, Max Koetzier, Sanne Tamerus en Bastiaan Tenhoorn, Locatie: Murals Inc. (office)

In het kader van 'Incubate', ontvangt Murals Inc. tot eind juni Amy Mansveld, Mas Koenders, Max Koetzier, Sanne Tamerus en Bastiaan Tenhoorn die zich gaan inzetten de tentoonstelling 'Tunneling' onder de aandacht te brengen van specifieke doelgroepen.

Op deze pagina zullen zij verslag doen van hun bevindingen middels beeld en tekst.

 

Incubate


Honderdvijftig tweedejaars studenten Kunst en Economie zetten in 30 multidisciplinaire teams hun creatieve, economische en organisatorische vaardigheden in voor uiteenlopende opdrachtgevers. 

Wie 

In april 2022 start Incubate. Incubate is een onderwijsmodule voor tweedejaars studenten van Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht. Na meerdere fictieve of thematische projecten in eerdere semesters kunnen de studenten nu echt aan de slag in het werkveld. 

Studenten kiezen een project van een opdrachtgever, schrijven een motivatiebrief aan de opleiding, worden door docenten ingedeeld, vormen een team en gaan vervolgens acht weken lang werken aan de opdracht van een externe opdrachtgever onder begeleiding van een coach en een intervisor. 

Waarom 

De HKU-slogan is de ‘nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen’. Met het programma Incubate verbinden we de creatieve kracht van studententeams aan allerlei opdrachten in het culturele veld. Hierbij werken we op een toekomstgerichte manier met u samen aan uw organisatie, doorontwikkeling van uw cultureel aanbod, actuele vraagstukken uit uw organisatie, enzovoort. Daarnaast krijgen de cultuurmanagers, ondernemers en verbinders van de toekomst de kans om hun kennis binnen een praktijkscenario verder te ontwikkelen. 

Op dinsdag 17 mei kwam het ´Incubate´ projectteam weer tezamen bij Murals Inc. (office). Ze kwamen langs om hun projectplan voor de komende week te schrijven. Daarnaast heeft het team ook een lekker gesprek met Marleen gehad. Die het groepje overigens ook voorzag van een uitgebreide lunch (het heeft gesmaakt). Het was een productieve dag en er zijn plannen gemaakt over dingen zoals content-shoots, persbenadering en merchandising. We zaten vandaag met zijn vieren aan een vergadertafel waar Poetin jaloers op zou zijn. Max kon er helaas niet bij zijn, hij was nog op vakantie. De volgende keer is hij er, drie tinten bruiner, wel weer bij.

Projectteam voor muurschildering van Kim van Norren