Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN DURING OFFICE HOURS

‘#ASK Marleen van Wijngaarden’

Projects


1 Jun 2021-24 Apr 2024
‘#ASK Marleen van Wijngaarden’, Rotterdam Art Week 2021

#ASK Marleen van Wijngaarden

“Voor de rubriek #ASK stellen we een aantal vragen aan een boeiend persoon actief op het gebied van kunst, design & architectuur in Rotterdam. Deze week is dat Marleen van Wijngaarden: artistiek leider van Murals Inc. en voormalig beeldend kunstenaar. Lees ook meer over het bijzondere project dat tijdens Rotterdam Art Week te zien zal zijn.

Marleen van Wijngaarden: ‘Juist in zware tijden weten kunstenaars door de kieren van ons bestaan hun licht te laten schijnen.’

Hoe ben je terechtgekomen in de wereld van de murals?
De eerste mural die ik zelf heb gemaakt was in TENT. in 2012: deze was 7 x 5 meter. Daarna heb ik er nog een aantal gemaakt. Toen ik in 2013 begon met PHK18, voorloper van Murals Inc., had ik geen moment het idee dat muurschilderingen zo'n belangrijk onderdeel van de programmering zouden gaan worden, laat staan dat het zo'n belangrijke plek in mijn leven zou gaan innemen. Muurschilderingen waren wel eens een onderdeel binnen een reguliere tentoonstelling maar uiteindelijk begon het allemaal naar aanleiding van de tentoonstelling PHK18 #11: ‘Abstract Wall Paintings – De Stijl 100 jaar’ in 2017. Een tentoonstelling die werd geïnitieerd door Jasper van der Graaf, met enkel abstract geometrische muurschilderingen. Vijf (inter)nationale podia deden hieraan mee. Naar aanleiding van deze show ben ik op 1 januari 2018 Murals Inc. gestart.”

Lees hier het hele artikel:
> rotterdamartweek.info