'according to the line'

1 Oct-31 Dec 2018
'according to the line', met muurschilders Simon Schrikker en Willehad Eilers/Wayne Horse. Overige deelnemers Riette Wanders, Reinoud van Vught en Renie Spoelstra.

PHK18 #16: according to the line

De lijn verandert voortdurend van richting. Tekenend in lagen verf heeft Simon Schrikker dynamische muurschilderingen van vechtende honden gemaakt die barsten van energie. Willehad Eilers/Wayne Horse heeft in zijn snelle en levendige tekentaal een karateristieke muurschildering gemaakt.

Riette Wanders' expressieve houtskooltekeningen richten zich op essentiële elementen als vorm, lijn en oppervlak. Reinoud van Vught's kleurrijke tekeningen zijn gebaseerd op de handeling van het schilderen en bevatten explosieve organische vormen. Renie Spoelstra maakt landschappen in houtskool op basis van filmbeelden en creëert tekeningen met een delicate balans tussen licht en donker. 

De energieke all over composities van de werken versterken elkaar wanneer ze bij elkaar worden gebracht. Hun visuele charisma en donkere aardetinten geven de tentoonstelling een rauw karakter. Volg de lijn en zie zelf hoe ze in elkaar overvloeien.