PHK18 #16: according to the line

1 Oct-31 Dec 2018
PHK18 #16: according to the line, PHK18 #16: according to the line, met muurschilders Simon Schrikker en Willehad Eilers/Wayne Horse en Riette Wanders, Reinoud van Vught en Renie Spoelstra.

PHK18 #16: according to the line

De lijn verandert voortdurend van richting. Riette Wanders' expressieve houtskooltekeningen richten zich op essentiële elementen als vorm, lijn en oppervlak. Reinoud van Vught's kleurrijke tekeningen zijn gebaseerd op de handeling van het schilderen en bevatten explosieve organische vormen. Renie Spoelstra maakt landschappen in houtskool op basis van filmbeelden en creëert tekeningen met een delicate balans tussen licht en donker. Tekenend in dikke lagen olieverf, creëert Simon Schrikker dynamische muurschilderingen van vechtende honden die barsten van energie. Willehad Eilers aka Wayne Horse zal een muurschildering ontwerpen in zijn snelle en levendige tekentaal.

De energieke all over composities van de werken versterken elkaar wanneer ze bij elkaar worden gebracht. Hun visuele charisma en donkere aardetinten geven de tentoonstelling een rauw karakter. Volg de lijn en zie zelf hoe ze in elkaar overvloeien.