ABSTRACT WALL PAINTINGS De Stijl 100 YEARS

1 May-30 Sep 2017
ABSTRACT WALL PAINTINGS De Stijl 100 YEARS

 

ACEC / PHK18 / TRANSMITTER / SNO / LOOK&LISTEN


In mei en juni 2017 was de tentoonstelling ABSTRACT WALL PAINTINGS III #DESTIJL100YEARS te zien in Apeldoorn, Rotterdam, New York, Sydney en Marseille.

Abstract Wall Paintings III was een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren, georganiseerd voor en door kunstenaars. Het was  een internationaal project, gelijk in tijd, thema en titel. Verschillende kunstruimtes in binnen- en buitenland maakten dit parallelle project mogelijk.

De tentoonstelling vierde, met vele andere tentoonstellingen in heel Nederland, het 100-jarig jubileum van kunststroming De Stijl. Deze kunststroming, waar Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld de meest bekende voorbeelden van zijn, heeft wereldwijde invloed gehad op de ontwikkeling van de beeldende kunst en vormgeving.

Abstract Wall Paintings III toonde abstracte kunst, 100 jaar na de oprichting van De Stijl, en was daarom vanzelfsprekend internationaal, en in hedendaagse vorm. Het resultaat was een monumentale ‘stalenkaart’ die de diversiteit van abstracte kunst van nu liet zien. Bezoekers die Mondriaan zochten kwamen bedrogen uit, maar Mondriaan zou zijn ogen uitkijken.

Deelnemende kunstruimtes: ACEC Apeldoorn, PHK18 Rotterdam, Transmitter New York, SNO Sydney, Look&Listen Marseille.

(Abstract Wall Paintings werd voor het eerst in 2015 georganiseerd in ACEC Apeldoorn).

 

www.acecgebouw.nl
www.transmitter.nyc
www.sno.org.au
www.gatyifat.com
abstractwallpaintings.blogspot.nl

Sigmund de Jong, Wall-Concept
Henriƫtte van 't Hoog
Artikel NRC door Sandra Smets