Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · OPEN TIJDENS KANTOORUREN

nl en

5 jaar

Projecten


12 Feb-12 Feb 2023
Murals Inc. bestaat 5 jaar!

Murals Inc. 5 jaar!

Murals Inc. is opgericht op 1 januari 2018 en gaat daarmee in 2023 haar 6e jaar in. Een lustrum noopt even stil te staan bij de voorbije jaren en wat is er veel gebeurd. Zoveel mooie tentoonstellingen, projecten en opdrachten zijn gerealiseerd sindsdien dat voor het gemak maar even vergeten wordt hoeveel werk er verzet moest worden om tot deze bijzondere resultaten te komen. Grote inzet is geleverd door op de 1e plaats de kunstenaars. Maar ook door assistenten en productiemedewerkers en natuurlijk de artistiek leider, die toch wel erg vaak afweek van haar artistieke taak en gewoon de boel draaiende hield. Wij zijn ook blij en dankbaar voor het vertrouwen die opdrachtgevers en sponsoren ons gegegeven hebben, waardoor we konden doen wat we moesten doen. En natuurlijk het publiek dat ons in steeds grotere aantallen weet te vinden en ons is gaan volgen.

Een lustrum noopt ook om vooruit te kijken. En vooruit kijken kunnen we; spannende projecten en tentoonstellingen staan op stapel zowel in onze prachtige ruimte op de Piekstraat als in het mooie Rotterdam en daarbuiten. Deze nieuwe vooruitzichten vragen om veel inzet, gelukkig hebben we in de loop van de tijd een sterk team kunnen opbouwen waardoor we aan onze kwalitietsnormen kunnen blijven voldoen. Onze visie op muurschilderingen maakt onze positie uniek, de komende jaren zullen we deze visie verder ontwikkelen en uitdragen om zodoende bij te kunnen dragen aan een breed inzicht in de boeienste kunstvorm die er is.

Nooit had Murals Inc. kunnen groeien tot wat het is, zonder de enorme gastvrijheid en behulpzaamheid van het architectenbureau waar Murals Inc. gevestigd is: Convexarchitecten. De wisselwerking tussen kunst en architectuur is op vele lagen voelbaar, ons product had geen beter onderdak kunnen vinden. Een bedrijf dat zich zo hard maakt voor kunst, is zeer waardevol in deze tijden.

Kommerz

Murals Inc. werkt sinds 2020 naar volle tevredenheid samen met het interdisciplinair ontwerpbureau Kommerz.

Kommerz is een interdisciplinair ontwerpbureau gevestigd in Utrecht en Schiedam, opgericht door Bram Nijssen en Marcel van den Berg in 2010. In hun gecombineerde praktijk opereren zij het liefst op het snijvlak van grafisch ontwerp, technologie en de vrije kunsten.

Zij werken voor nationale en internationale opdrachtgevers in het bedrijfsleven, de cultuursector en sectoren als zorg en welzijn, en onderwijs en wetenschap. Kommerz is gespecialiseerd in grafisch en redactioneel ontwerp, contentstrategie, webdesign en webontwikkeling. Werk in eigen beheer omvat het online tv-platform Volksrekorders (2006-2010), het prozagedicht Th M (2008-heden) en het magazine Non-Issue (2012-2020).

Opdrachtgever: Murals Inc., Rotterdam (2020-heden). Visuele identiteit, redactioneel- en campagne ontwerp: Kommerz. Website: ontwerp & architectuur: Kommerz. Webontwikkeling: Pixcero. Met dank aan: Marleen van Wijngaarden, Rick van der Burg. Beeld: Indra Gleizde (I), @rotterdamgraffiti010 (II), Kommerz (III), Murals Inc. (IV).

www.kommerz.nl

‘Piek Survey’ 2020
‘Master Writer’ 2021
‘(real) humans’ 2021
‘...as an alternative to blah blahblahblah...’ 2022
‘Tunneling’ 2022
‘Wall : Painting’ 2023
Website
cahiers
Visuals