Murals Inc. (office) · Piekstraat 31, Rotterdam · open during office hours

nl en

‘Wall : Painting’

Tentoonstellingen


22 Jan-30 Apr 2023
‘Wall : Painting’, with Marie Aly, Jasper van der Graaf, Pavel Rtue and Johannes Mundinger

'Wall : Painting'

Murals Inc. presents 'Wall : Painting' - an exhibition on scale enlargement and reduction in relation to painting on wall and on canvas.

Murals are often monumental. The impact of a monumental mural on the viewer is significant. What happens when a painter allows his working method to fluctuate in dimensional proportions? What skills do you need to bring both the complex architectural support and the 'simple' white canvas to life? Marie Aly, Jasper van der Graaf, Johannes Mundinger, and Pavel Rtue are painters who create large murals as well as work on canvas. During the exhibition 'Wall :Painting', they will show their handling of both media.

In addition to the experiences of dimensional relationships and the questions it raises, 'Wall : Painting' also simply shows four renowned painters interacting to create a wonderful exhibition, each of them conveying a substantively motivated painting style.

Come to the exhibition, let the dimensional relationships take effect on you, take pictures, post them on Instagram, and experience the exhibition again but then on your small screen.

 

 

Murals Inc. is part of Rotterdam Art Week and Art Central Rotterdam XL with the exhibition 'Wall : Painting'.

Rotterdam Art Week 2023, 9 - 12 FEB
Location: Piekstraat 31, Rotterdam.

Art Central Rotterdam XL Art Weekend, 17-19 March 2023
Location: Piekstraat 31 en Baanhof, Rotterdam.

Marie Aly, ‘COME UNDONE’, ACRYLIC ON WALL, 340 x 300 cm, (2 PIECES), 2023, foto: Indra Gleizde
Marie Aly, ‘COME UNDONE’, ACRYLIC ON WALL, 340 x 300 cm, (2 PIECES), 2023, foto: Indra Gleizde
Marie Aly, ‘COME UNDONE’, ACRYLIC ON WALL, 340 x 300 cm
(2 PIECES), 2023, foto: Indra Gleizde
MARIE ALY, ‘NUMB’, 30 x 40 cm, ‘JUAN’, 45 x 30 cm, ‘LEYDA’, 34 x 40 cm, ‘GOLO’, 35 x 25 cm, 2021, Foto: Indra Gleizde
MARIE ALY, Foto: Indra Gleizde

Marie Aly (Berlijn, 1980)


Marie Alys schilderijen komen voort uit haar wil om de wereld te portretteren. Heldere en kleurrijke beelden die een wereld onthullen vol iconische figuren geplaatst in renaissance landschappen die cocktailglazen of Prada portemonnees vasthouden, sommigen dragen vrijheids buttons of houden hun mobiel vast. Sommigen zijn voortgekomen uit historische figuren of religieuze iconen, anderen eerder uit LP-hoesjes of modescènes, alsof Matthias Grünewald Daniel Richter ontmoet. Hun acratische uitstraling is zowel tijdloos als eigentijds. Marie Alys schilderijen bevatten altijd iets mystieks omdat ze verder gaan dan conventies en rechtstreeks uit de ziel van de maker komen.

Het tijdloze en het hedendaagse kunnen beschouwd worden als het resultaat van Aly`s directe en intuïtieve schilderstijl. Zij centreert de culturele of symbolische betekenis van haar onderwerpen door concepten en technieken uit andere tijden en plaatsen te integreren.
Haar schilderijen komen voort uit een proces waarin intuïtie het belangrijkste principe is, en waarbij het beeld zichzelf naar voren duwt tijdens het schilderen. Dit is geen conceptueel proces. Het komt eerder voort uit een gevoel van absolute schilderkunstige vrijheid voor de kunstenaar.

Marie Aly studeerde schilderkunst bij Ralf Kerbach aan de kunstacademie in Dresden. Voor haar master ontving ze een beurs van de Kulturstiftung Sachsen.
Van 2008 tot 2010 was ze resident bij de Ateliers in Amsterdam. In 2009 won ze de Koninklijke Prijs der Nederlandse Schilderkunst. In 2013 kreeg ze een opdracht voor vier muurschilderingen voor Kasteel Slangenburg in Doetinchem, en nu heeft ze een opdracht voor een grootschalige muurschildering voor het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn.
Haar werk is tentoongesteld op diverse gerenommeerde internationale locaties en is opgenomen in tal van gewaardeerde particuliere en openbare collecties.

JOHANNES MUNDINGER, ‘NEUBESETSUNG’, ACRYLIC ON WALL, 1050 x 360 cm, ‘HAUS UN HOF’, Foto: Indra Gleizde
JOHANNES MUNDINGER, ‘NEUBESETSUNG’, ACRYLIC ON WALL, 1050 x 360 cm, ‘HAUS UN HOF’, Foto: Indra Gleizde
JOHANNES MUNDINGER, ‘NEUBESETSUNG’, ACRYLIC ON WALL, 1050 x 360 cm, ‘HAUS UN HOF’, Foto: Indra Gleizde
Johannes Mundinger, ‘AUFRUHR3’, ‘UMBRUCH’, ENAMEL ON GLASS, 10 x 15 cm,
(4 PIECES), 2023, Foto: Indra Gleizde

Johannes Mundinger (1982, Offenburg, Duitsland), woont in Berlijn.

Het werk van Johannes Mundinger verwijst vaak naar een bepaalde omgeving of bepaalde plaatsen, waarbij historische of sociale context wordt behandeld of esthetisch wordt gespeeld met bepaalde elementen of sferen, die worden gebruikt als basis van waaruit het motief wordt ontwikkeld. 

Mundinger is afgestudeerd aan de Münster School of Design en studeerde ook aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel.

Hij heeft tentoongesteld bij instellingen en galeries, zoals het Kunstverein Freiburg, Museum Kunsthalle Wilhelmshaven, Duitsland of Winzavod Center for Contemporary Art, Moskou, Rusland. Hij had zijn eerste institutionele solotentoonstelling in Kunstverein Offenburg in 2017 en zijn eerste museumtentoonstelling in Yeoju Museum, Korea, 2020.

Samen met Sophia Hirsch won hij de juryprijs van de Berliner Kunstverein, voor hun installatie Kritische Masse, in 2013.

Mundinger werd uitgenodigd als artist in Residence in Israël, Zuid-Korea en Servië. Zijn muurschilderingen zijn te vinden in vele Europese steden, maar ook in Mexico City, Jeruzalem of Atlantic City.

JASPER VAN DER GRAAF, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON WALL, 1400 x 400 cm, 2023, foto: Indra Gleizde
JASPER VAN DER GRAAF, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON WALL, 1400 x 400 cm, 2023, foto: Indra Gleizde
JASPER VAN DER GRAAF, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON WALL, 1400 x 400 cm, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON PANEL 30 x 40 cm, (2 PIECES), 2023 Foto: Indra Gleizde

Jasper van der Graaf 

 

De schilderijen en muurschilderingen van Jasper van der Graaf (1975) zijn opgebouwd uit strakke vlakken, elastische lijnen en dynamische structuren, die elkaar lijken aan te trekken en af te stoten. De spontane abstracte bouwsels doen denken aan vormen uit de natuur, kristallen of uitgerekt kauwgom. Van der Graafs werk is grafisch strak, non-figuratief en bezit een (soms impliciete) ordelijkheid. Binnen de abstracte kunst neemt Van der Graaf een geheel eigen plaats in.

Van der Graafs werk komt tot stand in kleine ontwerpen in collagetechniek. Hiertoe worden oude ontwerpen steeds uit elkaar gehaald, waarna ze stapsgewijs evalueren tot nieuwe. Bij de vorm en kleurkeuze van muurwerken houdt Van der Graaf rekening met de ruimtelijke omstandigheden, waardoor er een samenspel ontstaat tussen ruimte, vorm, toeval en keuze. 

Jasper van der Graaf studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn werk is te zien in binnen- en buitenland, onlangs in Transmitter, New York, Mondriaanhuis, Amersfoort, HEDEN, Den Haag, PARK, Tilburg, PHK18, Rotterdam en Rob de Vries Gallery & Projects. Daarnaast is Van der Graaf actief als curator.

PAVEL RTUE, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON WALL, 300 x 350 cm, ‘BLUE CROSS’, Foto: Indra Gleizde
PAVEL RTUE, ‘UNTITLED’, ACRYLIC ON WALL, 300 x 350 cm, ‘BLUE CROSS’, Foto: Indra Gleizde
Pvel Rtue, ‘FOUR FANGS’, SPRAY CANS AND ACRYLIC ON CANVAS, 100 x 80 cm,
(2 PIECES), 2023, Foto: Indra Gleizde

Pavel Rtue, geboren in 1989, is een opkomende straatkunstenaar uit Sevastopol, Oekraïne. De laatste tijd trekt hij veel aandacht door zijn abstracte werken en muurschilderingen op het internet en sociale media.

Hij begon in de jaren 2000 met het spuiten van typische graffiti-lettertypes. In zijn eerste pogingen probeerde hij het geweldige graffitischrift dat hij in tijdschriften zag te imiteren. Gaandeweg ontwikkelde hij zijn herkenbare abstracte stijl. In 2012 vond hij een manier om zijn unieke stijl uit te drukken die hij "eigen" kon noemen. Intussen is hij altijd op zoek naar nieuwe technieken zonder het verlangen te verliezen om te experimenteren en nieuwe benaderingen in graffiti te ontdekken. Zelf omschrijft hij zijn werken toepasselijk als hedendaagse abstractie en experimenteel muralisme.

De laatste tijd wijdde Rtue zich aan een interne reis om een nieuwe manier van interactie met het kunstwerk te vinden. Hij vond dat een perfecte compositie niet alles betekende, in plaats daarvan ging hij steeds op zoek naar figuratieve en harmonische oplossingen. Uiteindelijk probeert hij in zijn meest recente kunstwerken bewuste en onbewuste indrukken te combineren die diep in hem verborgen liggen.

Rtue is een opkomende kunstenaar die benaderingen van traditionele graffiti, abstractie en figuratieve beelden combineert en zo ruwe, vergankelijke en zeer expressieve kunstwerken creëert.

Uitnodiging 'Wall : Painting'

Murals Inc. vierde het nieuwe jaar op zondag 22 januari met de opening van 'Wall : Painting', een tentoonstelling over schaalvergroting en -verkleining in relatie tot het schilderen op muur en doek.

Met JASPER VAN DER GRAAF, MARIE ALY, JOHANNES MUNDINGER en PAVEL RTUE. 

Tevens viert Murals Inc. dit jaar haar 5 jarig jubileum.

FESTIVE OPENING: 'WALL : PAINTING'
DATE: SUNDAY 22 JANUARY | 15.00 - 18:00 hr
LOCATION: MURALS INC. (OFFICE), PIEKSTRAAT 31, ROTTERDAM, THE NETHERLANDS
CATERING: WINE (FREEDOM BLEND) AND MEZZE BY GULYAN CATERING
MUSIC: BOOMBOX IRIS
#OPENING #NEWYEAR #LUSTRUM #BIRTHDAYMVW

Opening
'Wall : Painting'
Opening
'Wall : Painting'
Pavel Rtue, Johannes Mundinger, Marie Aly, Jasper van der Graaf